Найден Найденов: Полша и Куба са много сериозни отбори! Тежко ще ни бъде, но ще дадем максимума от себе си

Старши треньорът на националния отбор на България за младежи до 21 години Найден Найденов говори преди началото на световното първенство, на което България е домакин. Националите ни са в една предварителна група с отборите на Бахрейн, Куба и Полша.

Състав на България за Световното първенство по волейбол за мъже под 21 г.
Състав на България за Световното първенство по волейбол за мъже под 21 г.

„Както винаги очакваме много като домакини. Не трябва това нещо много да го натякваме и коментираме. Едно домакинство може да е много добре, но може и да натежи на младите състезатели. Полша и Куба са много сериозни отбори. Доста тежко ще ни бъде. Настроени сме, че ще играем с много сериозни отбори и ще дадем максимума от себе си. Всеки треньор и състезател иска да стигне колкото се може по-напред. Ще мога да разчитам на всичките ми състезатели“, заяви Найден Найденов пред Sportal.bg.


Найден Найденов: Искам да играем със самочувствие
Найден Найденов: Искам да играем със самочувствие

„Подготовката протече нормално. Имахме възможност да поработим добре и да се изградим физически. Всички се постараха. За мен това е голям проблем – дали ще има публика или не. Можеше да се допусне определен брой фенове. Без публика няма да е същото. Надявам се да се пуснат хора с документи. В Полша имаше 11 000 зрители на финала на Европейското“, добави стари треньорът на България.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички