Любослав Пенев: Чувствам се перфектно подготвен за испанското първенство

Любослав Пенев разкри идеята си и надеждите скоро да работи като треньор в Испания. Той направи това пред изданието "Ел Десмарке", където даде интервю. "Имам идея за промяна на обстановката, на първенството. В Севиля съм, защото целият ми щаб е оттук. Моят асистент е от Севиля, отговорникът за медицинската дейност е оттук. Рехабилитаторът и нитруционистът - всички са испанци. Дойдох да ги видя и да гледам някои мачове", призна Пенев.

Любо Пенев: Този отбор на Валенсия е много сериозен
Любо Пенев: Този отбор на Валенсия е много сериозен

"Преди 2 месеца приключих с ЦСКА. Изпълнихме целите си - спечелихме Купата, класирахме се за евротурнирите. Това, което искам сега, е да започна нов проект, ново предизвикателство. Обичам да работя много - и преди като футболист, и сега като треньор. Чувствам се перфектно подготвен за първенство като испанското", не скри специалистът.

"Стилът на моите отбори? Обичам да играем пред вратата на съперника. Разбира се, това невинаги е възможно и е нужно да умееш да се защитаваш, да играеш на контраатака. Футболът и ситуациите в него много бързо се променят. Трябва да умееш да четеш добре играта", смята Пенев.

"За момента нямам оферта, но ще дойде. Треньори се търсят по всяко време - не като футболисти само през лятото и зимата", надява се той. "Харесва ми и моят Атлетико Мадрид и настощият отбор на Чоло Симеоне. Много е важно един треньор да има нужното спокойствие и подкрепата на ръководството, както Симеоне. Понякога нещата на един треньор се получават бързо, друг път му трябва повече време. Но ако работи съвестно, нещата ще се получат", вярва Любо Пенев.

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Още от Футбол свят

Виж всички