Любо Пенев: Този отбор на Валенсия е много сериозен

Любослав Пенев бе сред специалните гости на мача между Валенсия и Реал Мадрид в неделя вечер, като даде интервю за местното издание "Ел Десмарке". "Малко мачове са минали от началото на сезона, но виждам съвсем различен отбор на Валенсия. Този отбор наистина е много сериозен и по-добър от предишни години. В тима има много футболисти, които бяха тук и в предишните сезони, и за това казвам, че отборът е по-добър. Важно е да има опитни играчи. Надявам се Валенсия да продължи по същия път и им желая много късмет през сезона", каза Пенев, който в момента е без работа, след като се раздели с ЦСКА след началото на настоящия сезон.

Любо Пенев е легенда на Валенсия като футболист и има 226 мача и 101 гола за 6 сезона в отбора, преди да премине в Атлетико Мадрид. Той бе треньор и на “Местая” - на дублиращия отбор на Валенсия през сезон 2017/18, но напусна само след няколко мача, тъй като се кандидатира за президентския пост на БФС. Постъпката му тогава не бе разбрана от ръководството на Валенсия, което ясно заяви, че той трябва да реши ясно какъв да бъде - треньор или ръководител.

"Няма лесни мачове. Това го казвам като треньор и футболист с много международни мачове. Всеки отбор трябва да извлича максималното от футболистите, с които разполага", завърши Любо Пенев.

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Още от Футбол свят

Виж всички