Гледай на живо

Нидерландия - Катар 1:0

Камавинга: Избрах Реал Мадрид не заради парите, а заради детската ми мечта

Камавинга: Избрах Реал Мадрид не заради парите, а заради детската ми мечта

Новото попълнение на Реал Мадрид Едуардо Камавинга беше представен пред медиите като футболист на отбора. Той изрази голямата си радост от своя трансфер, който определи като сбъдната детска мечта.

Официално: Камавинга е играч на Реал Мадрид
Официално: Камавинга е играч на Реал Мадрид

“Много съм доволен и горд да бъда тук и да защитавам тази емблема. Благодаря на президента за доверието и на цялото ми семейство. Ако някой ми беше казал преди години, че ще бъда тук, нямаше да му повярвам. Напред Мадрид! От малък си мечтаех да играя за този отбор и ще се опитам да дам всичко от себе си за него. В момента, в който разбрах, че ще бъда играч на Мадрид, аз се почувствах много щастлив. Мислех си за семейството ми и за всички проблеми, през които преминахме. Много съм горд, че в момента всички сме тук. Вече съм казвал, че идвам, за да се уча. Трябва да покажа на треньора, че съм подготвен. Ще работя усърдно и ще се опитам да имам игрови минути, на които да се наслаждавам. Определено това, че избягах от войната в Конго като дете, успя да ми помогне и да ме направи по-силен. Най-вече моето семейство ми помогна и когато играя, аз го правя за тях. Това ме прави по-силен.

Честно казано, не избрах Реал Мадрид главно заради парите, а заради удоволствието да сбъдна една моя детска мечта. Когато разбрах, че мога да подпиша за Мадрид, въобще не се замислих. Често ме питат за най-добрата ми позиция на терена. Харесва ми да играя пред защитата, но също така мога да играя и по-напред. Трябва да се приспособя към всички стилове. Ще играя там, където ми каже наставникът. Идеята ми през този сезон е да играя възможно най-много минути. Много съм доволен. Може би днес е един от най-хубавите дни в живота ми, както и този, в който получих първата си повиквателна за Франция. Както съм казвал и преди, вярно е, че съм млад и може би ще ми трябва време за адаптация, или пък не, ще видим. Аз се чувствам готов.

Разбира се, ще се опитам да заиграя и да стана част от колектива възможно най-бързо. С моето семейство сме помислили за всичко и това е най-добрият начин да се развия като футболист. Националният отбор ще дойде по естествен път, ако ме извикат. Карим Бензема е идол за всички французи. Той се държи много добре с младите, например с Винисиус Жуниор. Помага ми, защото е французин. Отборът вече разполага с голямо качество, но вярвам, че мога да допринеса с техника и агресия. Това са двете ми големи предимства. Да, готов съм да играя още в неделя. Треньорът е този, който ще реши, но аз съм готов за игра. Конкуренцията в отбора определено ме мотивира много. Искам да попия опита на останалите и да се уча от тях. Те са в елита от много години. Ще науча много тактически и технически. Трансферът ми стана в последните дни на пазара, но ще запазя в тайна с кого съм го обсъдил и с кого - не”, заяви Камавинга на своята пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти