Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Шок! Бдин (Видин) отказа да гостува на Пещера (Галата)

Шок! Бдин (Видин) отказа да гостува на Пещера (Галата)

Силно представящият се отбор на Бдин (Видин) в Северозападната Трета лига взе изненадващо, но твърдо решение. Ръководство е категорично, че отборът няма да се яви утре за гостуването на Пещера (Галата) от петия кръг на първенството. Бдин (Видин) е уведомил съответните инстанции в Българския футболен съюз за решението. Причините за него разкрива президентът на клуба Жоро Василев:

"До Зонален съвет на БФС 
– гр.Вeлико Търново 
- До АФЛ – гр.София 
- До БФС - гр.София 
Уведомително писмо от Ф.К. „БДИН“– гр.Видин 

Уважаеми Господа ръководители, донасяме до знанието Ви, че отборът на „БДИН“ – гр.Видин отказва да пътува за футболната среща с отбора на „Пещера“ – с.Галата, насрочена за 04.09.2021г. от 17:00 ч, тъй като от една седмица се получават заплахи към футболистите ни за саморазправи, клане и т.н.

Въпреки, че получихме уверение от Зоналното ръководство в гр. Велико Търново, че всичко ще е наред, футболистите и треньорите се опасяват от евентуални недопустими сцени и нападки, които са система на терена в с.Галата. Те се страхуват за живота и здравето си и отказват да пътуват за футболния мач на 04.09.2021г. След срещата «Пещера» - с.Галата и Локомотив - гр.Мездра, за кой ли път отново са се случили недопустими сцени и ние се придържаме към призива на колегите от гр.Мездра – да не се посещават мачове в с.Галата, като призоваваме всички отбори от Северозападна футболна лига да последват нашия пример. 

Държим да Ви усведомим, че отборът на с.Галата е толкова безкруполен, че се държи недопустимо и на чужд терен. Миналия сезон на срещата БДИН - Пещера»въпросните господа се държаха толкова лошо и предизвикателно, че полицията едва ги удържаше. 

Постоянно търсеха саморазправа и реагираха остро на всяко съдийско отсъждане. Предпочитаме мачът да не се състои, отколкото след мача да правим констатации и доказващи интервюта и да загубим футболистите си за дълъг период от време. 

Готови сме да понесем последствията от неявяването си, защото здравето и живота на нашите футболисти е по-важно. Футболът е една игра и целта е да се доставя удоволствие на хората, а не да се превръща в арена на побоища и кланета. Отбори като този според нас нямат място в организирания футбол и никой няма полза от тях. 

С уважение: Жоро Василев, председател на ФК «БДИН» - гр. Видин

 P.S. Препоръка: Да се организира анкета и да се поиска мнението на всички отбори от Северозападна футболна лига".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти