Френската федерация не изпълнила молба на Мбапе

Френската федерация не изпълнила молба на Мбапе

Килиан Мбапе се е чувствал зле след Евро 2020 и е имал специално желание към президента на Френската футболна федерация Ноел льо Грае. Нападателят е помолил федерацията публично да го подкрепи от критиките за изявите му в двубоя с Швейцария на 1/8-финалите, когато той пропусна решаващата дузпа, след което “петлите” отпаднаха. Льо Грае обаче призна, че не го е сторил.

„Майка му ме помоли да се видим след края на финалите - разкри директорът пред Ouest France. - Съгласих се да се срещна обаче само с Килиан, защото никога не общувам със семействата на футболисти. Той беше разстроен от пропуснатата дузпа, от слабото си представяне и най-вече от критиките, с които беше затрупан.

Насърчих го, защото той е страхотен играч, изключителен френски талант. Мбапе не може да бъде съден заради една пропусната дузпа. Той  получи доста обиди в социалните медии и беше много разстроен. Килиан искаше да почувства нашата подкрепа, да знае, че стоим зад него. Мисля, че се нуждае от любов, а изглежда, че не я получава по много причини: пропусната дузпа, цвят на кожата ... Всъщност така и не излязох със съобщение за пресата. А Мбапе искаше точно това - да го защитя публично.”

Както е известно, Мбапе иска да напусне Пари Сен Жермен и премине в Реал Мадрид още сега. Той на няколко пъти вече показа, че не се чувства напълно щастлив във Франция. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти