УЕФА награждава български доктор като част от екипа спасил живота на Кристиан Ериксен

УЕФА награждава български доктор като част от екипа спасил живота на Кристиан Ериксен

Капитанът на Дания Симон Кяйер и медицинският екип на Дания получават “Наградата на президента на УЕФА” за 2021-а година. Те са избрани заради действията си по време на мача срещу Финландия на 12 юни тази година, когато благодарение на техните действия бе спасен живота на Кристиан Ериксен, който колабира по време на срещата.

Ериксен: До 4-5 месеца се завръщам в игра
Ериксен: До 4-5 месеца се завръщам в игра

Благодарение на бързата намеса на медицинските лица, част от които бе и българският доктор Валентин Великов, той бе върнат към живота, след като получи сърдечен арест. Симон Кяер поделя наградата заради изключителните си лидерски качества и достойно поведение по време на тежките минути, когато Ериксен бе между живота и смъртта,

“Тази година “Наградата на Президента на УЕФА” се връчва за нещо надвищаващо футбола. То ни послужи, за да ни напомни, че има по-важни и вечни неща, колко прекрасен е живота и го постави в една по-ясна перспектива. Също така искам да отправя моите най-искрени пожелания към Кристиан Ериксен, неговото семейство и цяла Дания за бързо възставовяване,” заяви Александър Чеферин, президент на УЕФА.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти