Гледай на живо

Левски се цели в Купата, но ще трябва да премине през Марек в Дупница

Трансферен удар за УНИКС

Трансферен удар за УНИКС

Новакът в Евролигата УНИКС Казан сътвори един от трансферните удари на лятото в европейския баскетбол. Руският тим успя да се подсили с бившия играч на Панатинайкос Марио Хезоня с договор за една година плюс опция за още една, обявиха от клуба.

26-годишното крило не можа да се разбере за нова сделка с ръководството на “детелините”, като впоследствие се озова на свободния пазар. Хезоня постигна средни показатели от 14.4 точки, 2.5 борби и 1.3 асистенции в краткия си престой със зеления екип през миналия сезон в Евролигата.

УНИКС ще е шестият отбор в кариерата на Хезоня. Досега 203-сантиметровото крило е играло още за Барселона, Орландо Меджик, Ню Йорк Никс, Портланд Трейл Блейзърс и, разбира се, Панатинайкос. В НБА е натрупал общо 330 мача със средно по 6.9 точки и 3.1 борби.

Марио Хезоня: Аз съм виновен, никога няма да играя срещу Панатинайкос
Марио Хезоня: Аз съм виновен, никога няма да играя срещу Панатинайкос

УНИКС прави интересно трансферно лято. Хезоня е осмото ново попълнение на амбицираните руснаци, които се сдобиха още с Тони Джекири, Лоренцо Браун, Уил Томас, Андрей Воронцевич, Вячеслав Зайцев, Евгений Валиев и Артьом Комолов. Отборът на Велимир Перашович ще разчита и на Айзея Канаан, Джон Браун, Дмитрий Узинский и Артьом Клименко, които подписаха нови договори.

Още от Баскетбол

Виж всички