Аниели: Не върнахме Алегри заради приятелството ни, а защото сме убедени в качествата му

Аниели: Не върнахме Алегри заради приятелството ни, а защото сме убедени в качествата му

Президентът на Ювентус Андреа Аниели говори по време на представянето на Масимилиано Алегри пред медиите по повод началото на втория етап на специалиста начело на “бианконерите”.

“Преди всичко, искам да поздравя Федерацията и националния отбор на Италия за великия успех на Европейското първенство. Това е триумф за един страхотен колектив. Заедно с Алегри поехме потенциален риск, но всяко очакване съдържа в себе си и предразсъдъци, които приемат постигнатите резултати за даденост. Всеки, който си мисли, че трофеите от последните години са били по-малко оценени, греши, защото зад тях винаги има саможертва и желание да ги спечелим. Нито една победа не е приета за даденост, печеленето коства усилия и труд.

Амбициите ни си остават същите както винаги - да бъдем конкурентоспособни през пролетта за всички цели и да играем за тях. Събрахме се отново с Алегри не заради приятелството ни, а защото той има правдоподобността да напише сътвори нова глава в историята ни и вярва в новото ръководство. Не искам да говоря за миналото, а само за бъдещето. Договорът на Алегри е за четири години, защото това е знак на доверие, но също така, защото основата е планиране в среднодълъг срок. Това не е решение, взето със сърцето, въпреки че има приятелство помежду ни. По-скоро този избор произлиза от факта, че сме убедени, че Алегри има нужните качества, за да отвори нова глава. Наистина искам да водя Ювентус както на терена, така и извън него. Имам голяма концентрация”, коментира Аниели.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти