Ювентус с трансферен удар?

Ювентус с трансферен удар?

Бразилският талант Кайо Жорже е подписал предварителен договор с италианския гранд Ювентус, твърди UOL Esporte. Контрактът влиза в сила на 1 януари 2022 година, а младият нападател ще се присъедини към Старата госпожа със свободен трансфер. Действащият договор на Кайо Жорже с родиня му клуб Сантос изтича на 31 декември 2021.

От Ювентус вече са уведомили бразилския клуб, че са влезли в преговори с тийнейджъра, а сега става ясно, че налице е и споразумение между футболиста и "бианконерите" от Торино.

Ювентус влиза в битка с Милан за подписа на бразилско дете чудо
Ювентус влиза в битка с Милан за подписа на бразилско дете чудо

Сделката може да се счита за своеобразен трансферен удар на Юве, тъй като клубът след по-малко от половин година ще разполага в състава си с една от младите надежди на бразилския футбол, при това без да плаща компенсация на Сантос. В допълнение към това "бианконерите" нанасят удар на свой голям исторически съперник в Серия "А" в лицето на Милан, тъй като "росонерите" също имаха интерес към Кайо Жорже. От "Сан Сиро" още преди седмици са договорили личните условия на нападателя и са направили оферта на Сантос на стойност 3 милиона евро, но от бразилския клуб са поискали 10 милиона.

Интерес към Кайо Жорже имаше и от страна на друг европейски гранд - Бенфика. "Орлите" от Лисабон са предложили на Сантос парична сума плюс услугите на Жилберто, но по всичко изглежда, че португалците вече не са опция за бразилския талант.

Още от Футбол свят

Виж всички