Мехмед Сабри: Спартак (Варна) има високи цели

Мехмед Сабри: Спартак (Варна) има високи цели

При успеха над Нефтохимик с 3:1 Мехмед Сабри се разписа за първи път за Спартак Варна в професионалния футбол и за втори във Втора лига. Нападателят вкара за учебник от воле и фиксира пълния обрат за 2:1, а след почивката варненци стигнаха и до трето попадение. 

„Добре влязохме в мача, създадохме няколко положения, но ги изпуснахме, а те имаха шанса да вкарат с първата си атака. После, обаче логично стигнахме до обрат с два гола за две минути. След почивката продължихме да играем тактически правилно. Не допускахме положения пред нашата врата и търсехме трети гол, за да поставим окончателно точка на спора. Веднъж гредата ги спаси, направихме и пропуски, но все пак реализархме трети гол. По-силният отбор беше Спартак и заслужено спечели“, каза за „Петел“ Мехмед Сабри. 

„Ще се отнася до гола ми, той бе планиран. Виктор още преди мача ми каза, че ще ме търси на втора греда. Той знае как да подава и да центрира от фланга и при един от тези негови прекрасни пасове, успях да намеря топката от въздуха и да вкарам. Това е първият ми гол за Спартак в професионалния футбол, а още по-хубаво е, че е красив гол“, допълни Сабри. 

„С всеки изминал ден се уверявам, че Спартак е точният отбор за мен. Никога не съм бил част от такъв прекрасен колектив, а новите попълнения вдигнаха качеството. Сред тях са както опитни, като Владо Мирчев и Виктор Митев, така и млади – Бабалиев, Дани Начев, Борисов. Треньорът г-н Васил Петров има верен подход към нас, а шефът г-н Миланов е направил така, че нищо да не ни липсва и да мислим само за футбол“, заяви Сабри. 

„Целите са ни високи този сезон, но нека минат 7-8 мача, за да се види в каква посока се развиваме. Все пак още не сме играли със силните отбори. В събота няма да подценим Струмска слава, тъй като съперникът през последните години не само играе редовно във Втора лига, но дори е завършвал и сред първите осем. Искаме да играем отново добър футбол и да постигнем положителен резултат, с който да зарадваме нашата вярна публика в първия ни мач за сезона пред нея“, завърши Мехмед Сабри.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти