Васил Петров: И при 1:0 за Нефтохимик не се съмнявах в победата на Спартак

Треньорът на Спартак (Варна) Васил Петров изрази задоволство от играта и резултата в първия мач на Спартак при завръщането му във Втора лига. Както е известно, варненци спечелиха срещу Нефтохимик с 3:1 в Бургас и са на второ място в класирането преди изиграването на последните три мача от първия кръг. Победата пък е първа за Васил Петров като старши треньор в професионалния футбол. 

Спартак (Варна) разби Нефтохимик насред "Лазур"
Спартак (Варна) разби Нефтохимик насред "Лазур"

"Бяхме разучили съперника и имахме ясна идея и план как да му противодействаме. Нефтохимик не ни изненада с нищо в нито един момент. Доволен съм, че си свършихме работата по най-добрия начин и всичко, което бяхме запланували, го изпълнихме. Имахме контрол върху играта през цялото време и победата ни е заслужена", каза за "Петел" Васил Петров. 

"Когато те поведоха, си казах: какво нещо е футболът, тъй като преди гола им изпуснахме три положения. Но и при 0:1 аз не съм се съмнявал в моя тим, защото вярвам във всички момчета, вярвам в нашия отбор. Като цяло създадохме още много положения, имаше и съмнения за дузпа за нарушение срещу Янчо", допълни Петров. 

"Новите попълнения, които използвах, показаха, че са се интегрирали към състава. Повечето от тях се познават, играли са заедно и сега остава да се сработят с другите. Виктор Митев бе на познатото ниво, асистира и за гол. Никола Борисов е интелигентен човек и добър играч", заяви Васил Петров. 

"Искам да благодаря на всички футболисти, тъй като изпълниха указанията и поставените задачи. Благодаря и за всеотдайната подкрепа на нашите привърженици, които винаги са били 12-ия ни играч. Посвещавам победата на моя баща, който е работил дълги години за футбола, а сега е най-големият ми фен и всеки ден се интересува какво става в моя отбор", каза още Петров. 

"Мачът в Бургас вече го забравяме и от днес сме на вълна Струмска слава. Ще съберем необходимата информация за съперника и ще направим всичко възможно да зарадваме отново нашата публика в първия мач на Спартак в нашия дом за новия сезон", завърши Васил Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти