Лацио "скочи" на ултрасите

Лацио "скочи" на ултрасите

Италианският клуб Лацио защити новото си попълнение Елсеид Хисай и порица ултрасите на “орлите” за банера, който опънаха на мост в Рим миналата нощ. Банерът бе с обиден за албанския десен бек текст, като гласеше: “Хисай е червей, Лацио е фашист”. Хисай вбеси ултрасите на “бианкочелестите” с това, че реши да пее песента Bella Ciao, която в Италия се възприема като химн на партизаните, борили се срещу фашисткия режим на Бенито Мусолини през 40-те години на миналия век.

“Клубът силно осъжда позорния банер срещу Елсеид Хисай, това не е първият случай, когато подобно нещо се случва.

Никога няма да бъдем на страната на тези, които отричат ценностите на спорта. Ние подкрепяме нашите спортисти и всички играчи, участвали в сбирката (на която Хисай е пял - б.р.).

Ултрасите на "орлите" от Рим: Хисай е червей, Лацио е фашист
Ултрасите на "орлите" от Рим: Хисай е червей, Лацио е фашист

Строго се разграничаваме от тези, които искат да употребят тази случка за политически цели, нанасяйки вреда на отбора, на всички фенове на Лацио и клуба.

Няма да се уплашим от тези, които използват насилнически и агресивен тон. Няма място за тях в нашия свят, който е вдъхновен от спортни ценности като лоялност, дух на съревнование и взаимно уважение, целящи преодоляването на всички социални, културни, икономически и етнически бариери”, се казва в официалната позиция на Лацио по случая “Хисай”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти