Ултрасите на "орлите" от Рим: Хисай е червей, Лацио е фашист

Ултрасите на "орлите" от Рим: Хисай е червей, Лацио е фашист

Отношението на ултрасите на Лацио към новото попълнение на “орлите” от Рим Елсеид Хисай става се по-застрашително. Както е известно, албанският футболист реши да пее за “добре дошъл” в тима популярната песен Bella Ciao, а част от новите му съотборници качиха в социалните мрежи видео с изпълнението на десния бек. Това обаче меко казано не се хареса на ултрасите на “бианкочелестите”, тъй като те не крият крайнодесните си настроения, а въпросната песен се възприема в италианското общество като химн на партизаните, борили се срещу режима на Бенито Мусолини през 40-те години на XX век.

Миналата нощ, на мост в италианската столица, се появи банер, подписан от ултрасите на Лацио, на който пише следното: “Хисай е червей, Лацио е фашист”.

Ново попълнение на Лацио разгневи феновете на тима с антифашистка песен
Ново попълнение на Лацио разгневи феновете на тима с антифашистка песен

Един от лидерите на ултрас фракцията на Лацио - Франко “Франкино” Костантино, пък сподели пред агенция Adnkronos: “Исторически нашите фенове винаги са били екстремно десни и казвам това с гордост. Пълна лудост е някой да пее Bella Ciao и да носи фланелка на Лацио. Хисай сгреши, няма извинения”.

Лацио се опита да защити с официална позиция по темата Хисай. Президентът на клуба Клаудио Лотито от години прави неуспешни опити да се разграничи от репутацията на феновете на Лацио като фашистки симпатизанти. През 2019 година група ултраси на клуба издигнаха банер със следния текст: “Ние почитаме Мусолини”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти