Дневникът на Магьосника

Дневникът на Магьосника

Носителят на “Тройната корона” и финалист в “Крусибъл” 2021 Шон Мърфи започва нова поредица месечни блогове, които се публикуват в сайта на World Snooker Tour. Магьосника разказва за вълнуващия финал (загуба с 15:18 от Марк Селби) на Световното първенство, за голфа в Ирландия и за очакванията си преди новия сезон.

Историческа четвърта световна титла за "гранита" Марк Селби!
Историческа четвърта световна титла за "гранита" Марк Селби!

“Здравейте, 

Беше много сложна година за всички нас и ми е ясно, че ще живеем в сянката на коронавируса още доста време. Независимо от това започваме да се връщаме към нормалния начин на живот и за мен е добра възможност за започна нов месечен блог. Ще ви разкажа за живота си в Ирландия и за това какво ме очаква на зеленото сукно.

За мен лятната почивка беше чудесна. Трябва да кажа, че разлюбих снукъра за по-голямата част от миналата година, поне до Световното. Трудностите с пътуването от Ирландия и слабата ми форма са добре известни. Но вече се вижда светлина в края на тунела.

Всичко се преобърна за мен в “Крусибъл”. Да се доближа до втора световна титла и да загубя от Марк Селби на финала беше като въртележка от емоции. Подкрепата от феновете и семейството ми беше огромна. Сякаш хората ме приеха в животите си през тези две седмици, защото навсякъде ме спираха да ми пожелават успех - на улицата, в магазина, на голф игрището и по бензиностанциите…

Според мен това световно първенство беше много важно за спорта, защото публиката се завърна, а с нея и радостта от преживяването. Много съм благодарен за това, защото усещам, че привлякохме и нови фенове. Нямам търпение да започне новия сезон, особено при положение че рестрикциите във Великобритания се премахват.

Ограниченията за пътуване в Ирландия са по-различни, както съм обяснявал през годината. За нас, като семейство, беше невъзможно да пътуваме в чужбина на почивка, така че трябваше да не се отдалечаваме много от дома си. Например, отседнахме в голф комлекс Дунбег, където успях да поиграя малко и останах много доволен от резултатите си. 

Макар че при най-добрия ми удар топката прелетя почти 300 метра и удари чантата на една жена от групата пред мен. Аз изобщо не очаквах, че мога да пратя топката толкова далече. За щастие, повечето проблеми в Ирландия се решават с една бира, така че всичко свърши добре.

Дунбег е легендарен град на западното крайбрежие на Ирландия и има много забележителности за семейна почивка. Видяхме и някои места, които са били във филмите за Хари Потър и “Междузвездни войни”. За всеки, който обича голфа, това място е като Дисниленд.

Хубаво беше, че отметнах някакви места, защото живея от три години в Ирландия и все още не съм видял много. Естествено, напоследък не беше и много лесно да се пътува, затова се радвам, че сега се случи. Дъщеря ми Моли е още малка, но синът ми Хари е на 4 и ще помни дълго тези пътувания.

Започнах тренировки миналата седмица в Дъблин в много хубав клуб, където отделиха маса само за мен. Собственикът ми е приятел и по време на локдауна постоянно ми помагаше да поддържам форма. Аз пък съм сложил трофеите си от “Тройната корона” вътре и всеки член може да им се радва. Реално дължа на собственика Стивън Грийн много и съм щастлив, че този клуб е като дом за мен.

Не бях удрял топка от финала на Световното и първият ден беше доста сложен. Стойката ми беше сложна, защото вратът ми протестираше в началото. Като посвикнах вече се върна и удоволствието от играта. Определено нямам търпение да започне новия сезон.

В спорта е важна инерцията и снукърът не прави изключение. Искам да пренеса инерцията от “Крусибъл” в новия сезон, макар и да загубих финала от Марк. Ще бъде хубаво и да се радвам на същата подкрепа от феновете. Ще се боря отново да спечеля трофей в началото на сезона и да се класирам за “Шампион на шампионите”.

Още от Снукър

Виж всички