Михаел Балак разочарован от един и впечатлен от друг от националите на ЕП

Бившият капитан на Германия Михаел Балак се изказа критично за представянето на нападателя Льорой Сане. Според него изявите на въпросния футболист с националния екип в последно време са незадоволителни и съответно селекционерът Йоахим Льов трябва да намери решение на този проблем. Играчът на Байерн (Мюнхен) беше титуляр само веднъж досега на Европейското първенство - срещу Унгария.

"Льов трябва да реши какво да прави със Сане - пише Балак в колонката си в "Спортбъзър". - Той е страхотен футболист, който, за съжаление, твърде рядко използва пълния си потенциал. Според мен той получи достатъчно шансове, които не успя да използва и това е много жалко".

107 Германия - Унгария

В първите два мача на Евро 2020 Сане се появяваше като смяна в края на двубоите с Франция и Португалия, но срещу Унгария получи шанс да започне от първата минута. Въпреки това той бе един от най-слабите на терена и според Балак е разочаровал с представянето си.

Сходно мнение с това на Балак изказа и друг бивш германски национал - Щефан Ефенберг. Бившият играч на Байерн също е на мнение, че Сане не трябва да играе срещу Англия във вторник. 

107 Германия - Унгария

На противоположния полюс е мнението на Балак за Леон Горетцка, който вкара решаващия изравнителен гол за 2:2 срещу унгарците и е заслужил място сред титулярите. "Той е полезен за отбора, защото внася нещо, което липсва на другите - динамика и физическо присъствие. Леон направи впечатляващо завръщане и сега вече може да се надява да започва в срещите. Мисля, че той ще бъде в тима на Германия до края на турнира", обясни Балак.

Още от Футбол свят

Виж всички