Мората опря до психолог заради тежки заплахи

Испанският централен нападател Алваро Мората разкри за получени зловещи заплахи към него и семейството му заради неубедителните му изяви на Евро 2020 досега. Футболистът на Ювентус беше особено критикуван след ремите 1:1 с Полша във втория кръг на груповата фаза. Тогава той реализира гола за своя тим, но направи куп пропуски.

“Получих такива обиди и заплахи, че не успях да мигна в продължение на 9 часа - сподели Мората пред “Кадена КОПЕ” - Някои хора казваха “дано децата ти да умрат”. Разбирам, че ме критикуват заради липсата на попадения. Вероятно не си върша добре работата, но хората трябва да се поставят на мое място и да разберат какво е да чуваш такива неща по твой адрес. Когато се случи някаква трагедия, тогава вече казват, че си бил добър човек. ОК, сега съм добре, но може би преди години щях да понеса това много зле.”

28-годишният състезател и съпругата му имат трима синове, като първите двама са близнаци. Футболистът обясни как се опитва да се справи с напрежението: “Когато вляза в хотела, оставям телефона настрана, за да не чета социалните мрежи. Притеснява ме обаче, че чувам тези неща за жена ми и децата и на стадиона. Налага се да посещавам и психолога на националния ни отбор. Това помага. Хубаво е да има някой, който да те изслуша, коато се нуждаеш от това. Съотборниците ми се подиграват, че ходя на психолог, но с него мога да говоря и за това”. 

Алваро Мората се издъни и срещу Словакия, когато пропусна дузпа. Все пак тимът “ла роха” продължи на осминафиналите, където ще спори с Хърватия.

Още от Футбол свят

Виж всички