Отборът на Валентино Роси с мотори на Ducati през следващите три години в MotoGP

Отборът на Валентино Роси с мотори на Ducati през следващите три години в MotoGP

Отборът на Валентино Роси – VR46 ще използва мотори на Ducati през следващите три години в MotoGP, като по този начин италианският производител ще има осем мотоциклета на стартовата решетка.

Тимът на Доктора ще се присъедини като пълноправен член на кралския клас догодина, след като през тази поддържа кампанията на Лука Марини с тима на Esponsorama. Испанският състав ще напусне MotoGP в края на настоящата кампания, като двете му места ще бъдат заети от VR46, който подписа петгодишно споразумение с Dorna Sporta за участие в шампионата.

„Щастливи сме, че постигнахме споразумение с VR46 за следващите три години. Тяхната академия работи изключително професионална през последните години и дава възможност на много пилоти да придобият опит в Moto2 и Moto3 и днес могат да са горди, че са довели три страхотни таланта в MotoGP (Марини, Франко Морбидели и Франческо Баная).

Марко Бедзеки, Челестино Виети

„VR46 също така показа, че може да менажира успешен отбор в малките класове и следователно ние ще им предоставим максимална техническа помощ в MotoGP. Убедени сме, че във VR46 ние намерихме амбициран и мотивиран партньор, с който споделяме еднакви цели“, заяви генералният мениджър на Ducati Луиджи Дал'Иня.

Все още не е ясно дали Роси ще продължи своята състезателна кариера в кралския клас и през следващата кампания, или ще окачи каската в края на годината. Според запознати в падока Доктора вече е взел своето решение, че ще прекъсна кариерата си, като то е продиктувано от незадоволителните му резултати през последните няколко години.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички