Пауло Соуса: Допуснахме глупави голове

Селекционерът на Полша Пауло Соуса нямаше как да е щаслив след отпадането на неговия тим от Евро 2020. Това стана факт след поражението с 2:3 от Швеция, което остави тима на последното място в група “Е”. Наставникът не е доволен от глупаво допуснатите голове, но пък заяви, че вярва, че този тим тепърва ще става все по-силен.

"Нашият отбор заслужава повече с оглед на усилията, които полагаме. Не можем да допуснем глупави голове, както направихме. Вината не е в защитата. Това са индивидуални грешки. Трябва да бъдете по-фокусирани по време на мачовете. Създадохме много шансове, имахме добро настроение. Съжаляваме, че не се класирахме напред. Работихме усилено. Промяната на поведението, не е лесно нещо, но променихме много неща.

Ще отбележа положителните страни: защитаваме се по-добре като отбор, по-далеч от вратата си, създаваме повече шансове. Създадохме на Швеция най-много проблеми тази година”, заяви Соуса.

“Зиби (Збигнев Бониек, президент на Полската федерация) заяви, че няма да се кандидатира за президент на федерацията през август. Имам договор, чакам да се видя с новия президент. За мен, както и казах на играчите, е било и е чест да работя с тях. Сигурен съм, че ще бъдем по-добри в бъдеще”, допълни португалецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти