Яне Андерсон: Съперниците ги е страх от нас и с право

Старши треньорът на Швеция Яне Андерсон бе много доволен след успеха над Полша с 3:2 в гупа “Е” на Евро 2020. Той заяви, че съперниците ги е страх от неговия тим и с право. С този успех “Тре кронур” си гарантира първото място в групата.

"Това е фантастично усещане. Спечелихме групата на Световното първенство и го направихме отново сега. Създадохме ситуацията, в която можем да се справим добре, но трябва да рискувате. Играчите са воини - те са фантастични. Те се жертват един за друг и целият екип заслужава похвала. Противниците мислят, че срещу нас е трудно да се играе и така трябва да бъде. Полша е страхотна футболна нация и има играч от световна класа, който на няколко пъти показа своя блясък. Наистина съм щастлив успя да се справи с тази ситуация и да спечелим мача”, каза Андерсон.

Селекционерът коментира и представянето на футболистите си: "Себ Ларсон е фантастичен. Усилието, което той полага за своите съотборници ... той е истински герой. Много играчи бяха герои днес, но да имаш тази способност да бягаш, на 36, е впечатляващо. Форшберг е малко по-спокоен като човек. Самият той каза, че се чувства по-хармоничен и е бил по-добър на терена. Винаги е бил добър в националния отбор и е страхотно, че може да бъде решаващият фактор за нас".

Специалистът обаче имаше и някои забележки.

"Като цяло се защитихме добре. Първият гол на Полша беше фантастично индивидуално умение. Левандовски е сръчен играч - може би най-добрият нападател в света в момента - и вкара два пъти. Малко сме разочаровани от това, но вкарахме три. През второто полувреме защитихме малко твърде дълбоко. Ще трябва да погледнем отново играта, да я анализираме и да видим какво можем да направим по-добре. Като цяло не мога да кажа, че съм нещастен - но има неща можем да подобрим”, завърши наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти