Младата звезда на Швеция: Цената ми? Питайте Transfermarkt

Младата звезда на Швеция: Цената ми? Питайте Transfermarkt

Нападателят на Швеция Александър Исак се възползва от отсъствието на Златан Ибрахимович и остави най-добри впечатления сред играчите на “тре крунур” в Евро 2020 досега. Така се заговори за интерес на клубове от Премиър лийг към 21-годишния играч на Реал Сосиедад.

На своя пресконференция по време на турнира Исак беше запитан за тези слухове. “Разбира се, че се чувстваш малко поласкан. Това е добре, означава, че си направил нещо добро. В много случаи обаче интересът на даден клуб няма голяма важност, защото той може да се интересува, но нищо да не стане. Затова трябва да подлагаш тези неща под съмнение и да продължаваш да правиш това, което ти се отдава”, отговори той.

Друг от въпросите на тази тема беше свързан с това каква ще бъде цената на младия талант след изявите му на европейското първенство. “Можете да се обадите на Transfermarkt и да ги питате”, отговори нападателят шеговито. “Тези неща въобще не ми влияят негативно. Не за първи път в моята кариера се пише за други клубове, различни от този, в който играя. Това не беше проблем преди, не е и сега. На Европейското първенство е различно от това да играеш за твоя клуб. Цяла Европа гледа турнира, което привлича голямо внимание. В тези два мача имах много пространства, за да дриблирам, което беше много добре. Разбира се, че искам да бележа голове, но ако отборът печели и се справяме добре като колектив, това е най-важното”, допълни Исак.

От въпросния сайт Transfermarkt в момента оценяват шведския национал на 40 млн. евро, а преди две години Реал Сосиедад го закупи от Борусия (Дортмунд) за 15 млн. евро. През изминалата кампания той игра силно за тима, записвайки 34 мача в Ла Лига със 17 гола.

Още от Футбол свят

Виж всички