Селекционерът на Австрия: Толкова е страхотно

Селекционерът на Австрия Франко Фода не скри радостта си от достигането на 1/8-финалите на Евро 2020. Австрия се наложи с 1:0 над Украйна в директната битка за второто място в група С и си осигури среща с Италия в елиминациите. 

Австрия пребори Украйна и си осигури мач с Италия на 1/8-финалите
Австрия пребори Украйна и си осигури мач с Италия на 1/8-финалите


"Толкова е страхотно. Мисля, че момчетата се представиха фантастично днес. Бяхме решени да стигнем до осминафиналите, искахме да напишем история. Виждаше се как момчетата взеха това на борда и показаха от първата минута, че искаме да спечелим мача. Много се гордея с екипа си. Искахме да играем за феновете. 

Те са изминали дълъг път, за да се върнат в Букурещ, така че сме щастливи, че можем да ги възнаградим. Начинът, по който празнуваха заедно с играчите; това са прекрасните моменти, които имате във футбола, когато сте успешни. В тази фаза на турнира няма лесни противници. 

Ние знаем това. Италия не е загубила цяла вечност, но може би ще дойде време, когато отново ще загубят. За нас ще бъде важно да се подготвим съсредоточено и да се възстановим, тогава ще направим всичко възможно, за да спечелим в Лондон. Ще бъде трудно, но отборът е нетърпелив и готов".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти