Азар: Още не съм възстановен на 100 процента, но съм готов да започна срещу Финландия

Азар: Още не съм възстановен на 100 процента, но съм готов да започна срещу Финландия

Капитанът на Белгия Еден Азар заяви, че многобройните му фрактури на глезена означават, че никога няма да бъде като преди 10 години, но той е твърдо решен да докаже, че все още може да се представи на най-високо ниво на европейското първенство. Азар ще започне като титуляр за първи път на Евро 2020 в последния мач на групата срещу Финландия в Санкт Петербург днес, потвърди селекционерът Роберто Мартинес. 28-годишният нападател обаче заяви, че не е готов да играе през всичките минути. 

"Никога не съм се съмнявал в качествата си, но дали щях да съм на 100 процента готов за европейското първенство в друг въпрос. Счупих си глезена три пъти и той никога няма да бъде като преди 10 години. Но знам, че когато съм във форма, мога да се докажа на терена и върху това работя сега", заяви белгиецът. 

"Все още не съм възстановен на 100 процента, но съм готов да започна титуляр. Това беше планът - да се включа постепенно. Особено важно е да съм напълно във форма за фазата на елиминациите. Тогава трябва да съм в най-добро състояние", добави Азар.

Още от Футбол свят

Виж всички