Гледай на живо

Очаквайте в 18:30: Живко Миланов говори за целите на Левски през новия футболен сезон

Маркес: Беше ми трудно да остана концентриран днес

Победителят в днешната Гран При на Германия в MotoGP Марк Маркес заяви, че му е било трудно да се запази концентрацията си по време на надпреварата на „Заксенринг“ заради спомена от контузията, която получи през миналата година.

След деветмесечното си отсъствие от стартовете в кралския клас заради счупена дясна раменна кост, шесткратният шампион в MotoGP се завърна на стартовата решетка в Гран При на Португалия по-рано тази година. От надпреварата на „Портимао“ до сега обаче испанецът изпитваше проблеми със своето физическо състояние особено в десните завои, което го караше да бъде по-агресивен в левите такива. 

Марк Маркес го направи! 581 дни по-късно, испанецът отново на върха в MotoGP
Марк Маркес го направи! 581 дни по-късно, испанецът отново на върха в MotoGP

Пистата в Германия обаче разполага с цели десет леви срещу само три десни завоя, което бе изцяло в плюс за физическото състояние на Маркес, който бе сочен за фаворит от специалистите още преди началото на уикенда.

„Това е един от най-важните и трудни моменти в моята кариера. Знаех, че днес ще имам чудесна възможност. Не ми беше лесно ментално защото излизам от трудна ситуация, три поредни нули, но си казах, че днес е денят.

Куартараро ще е „щастлив“ ако Маркес спечели в Германия
Куартараро ще е „щастлив“ ако Маркес спечели в Германия

„Преди уикенда си казах, че целта ми е да се боря за подиума, но победата бе малко вероятна. Казаха си обаче, че ако условията са перфектни ще се опитам да спечеля. Когато видях няколко капки в първите обиколки си казах, че това е моето състезание. В него момент натиснах за да запазя темпото си, а когато започна да капе втори път натиснах още повече и си казах, че сега е моментът да рискувам.

„Когато премина този момент дойде и второто състезание, което бе с Мигел (Оливейра). Той натискаше много, а на мен ми бе трудно да запазя концентрация заради спомените от всичко случило се през последната година. Ние обаче успяхме и ще го направим отново. Всички бяхме в лоша ситуация, но ще целим да запазим нивото си“, коментира Маркес след своята 11-та поредна победа на „Заксенринг“.

Неговата доминация на трасето в Саксония започна още през годините му в клас до 125 куб. см. когато той записа своя първи успех на него.

Още от Моторни спортове

Виж всички