Моуриньо за Азар: Страхотен талант и в същото време ужасен

Жозе Моуриньо, който през това лято се изявява като анализатор за радио “Толкспорт” за Евро 2020, направи някои интересни изказвания по повод звездата на Реал Мадрид и Белгия Еден Азар. Двамата работиха заедно в Челси, където във втория период на Специалния на чело на лондончани грабнаха титлата, но след това започнаха слабо следващата кампания и Моуриньо бе уволнен. 

Азар е страхотен играч, но е ужасен на тренировки. Той излиза всяка сутрин на терена и не работи особено много. Можете да си представите какво би било, ако беше топ професионалист. Той е страхотно момче, семеен човек и изглежда сякаш не принадлежи особено на собствената си генерация. Тих е, фокусиран върху семейството, децата, родителите си. Води спокоен живот. Но когато излезе на терена, не работи особено много. Това, което виждате от него не е в резултат от свършена работа, а по-скоро на таланта, който притежава. Когато отиде в Реал, беше подложен на огромно напрежение винаги да е на върха, да спечели Златната топка, защото е невероятен,” коментира своя бивш подопечен Моуриньо. 

Подобни твърдения за звездата на Белгия не са новост и същото мнение са изразявали различни съотборници на Азар през годините.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти