Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Eдин мечтател, който премина през почти всичко, за да се завърне с гръм и трясък на световната сцена

Eдин мечтател, който премина през почти всичко, за да се завърне с гръм и трясък на световната сцена

Българският Counter-Strike изживява едни от най-силните си моменти в историята на играта. Това се случва, след като два състава правят забележителни неща от началото на годината. Става дума за SKADE и Team Fiend, които попаднаха сред най-добрите в света. Към този успех спокойно може да добавим и факта, че пред България има едва три държави с повече представители в Топ 30 отбори.

Историческо! Само три държави с повече играчи в Топ 30 от България 🇧🇬
Историческо! Само три държави с повече играчи в Топ 30 от България 🇧🇬

Едно име е в основата на страхотната форма и отличните резултати на Team Fiend. Симеон "dream3r" Ганев е играчът, впечатлил най-много както мен, така и почти всички, свързани с играта у нас и по света.

Какво се крие под феноменалната форма на Симеон Ганев?

24-годишният геймър има една от най-интересните истории на родната сцена. Кариерата му започва през далечната 2014 година, когато носи екипа на Gplay. Той преминава през различни етапи, които го превърнаха в едно от най-разпознаваемите имена в България. Една грешка обаче му коства "свободата" в CS:GO. През октомври 2014 година получава бан от Valve, който шокира както него, така и всички, които следят сцената. Първоначално това не спира развитието на големия талант, но истината е, че именно това забавя неговия прогрес както индивидуално, така и отборно.

Един от големите български CS:GO играчи за успехите и трудните моменти
Един от големите български CS:GO играчи за успехите и трудните моменти

Въпреки тези тежки моменти, много от най-добрите геймъри у нас не спират да твърдят, че именно dream3r е най-талантливият играч, докосвал се до играта в България.

15.04.2021 - датата, която променя всичко!

Точно на този ден Симеон Ганев е свободен! Играчът на Team Fiend официално може да играе на абсолютно всички турнири, организирани от Valve, тъй като наказанието му е премахнато. Това промени изцяло неговата игра, неговото мислене, като го направи машина за победи.

В последните три месеца той е човекът под светлините на прожекторите в България, като благодарение на уникалното партньорство с Камен "bubble" Костадинов и Виктор "v1c7oR" Дянков, което вече е над 800 мача и над 5000 изиграни карти заедно, 24-годишният играч твори и отново показва на всички, че е дарен с уникален талант, който обаче е развит с много работа.

Нека видим и статистиките му, които говорят достатъчно:

Точно за този период има 2260 убийства, като почти 50% от тях са с headshot. Рейтингът му е 1.21, като влиянието върху играта на отбора е толкова силно, че трудно можем да намерим слаба страна и статистика в играта му. Движението му по картите и решенията, които взима са толкова безгрешни, че кара хората да не вярват, че това е възможно без да играеш с "хак". Истината е, че той доказа на всички, които имаха съмнения, че магическите неща, които прави в сървъра, са благодарение на тези близо 14 000 часа, прекарани в работа и подготовка. Няма да се задълбочавам в тази тема, но с ключова роля за неговото развитие са Камен "bubble" Костадинов и Емилиян "spyleader" Димитров, който е име, безкрайно коментирано, но истината е, че той е помогнал на много хора в България, които са мечтали да стъпят на професионалната Counter-Strike сцена.

Симеон "dream3r" Ганев заслужи тези мигове, които изживява сега, като най-добрата новина както за него, така и за всички, които обичат играта е, че той е едва на 24 години и има достатъчно време, за да покори още много големи върхове в играта, с което да радва българските фенове на CS:GO.

Снимка: hltv

Последвайте каналите ни в:

Още от eSports

Виж всички