УЕФА излезе с коментар за казуса с "Уембли"

УЕФА излезе с коментар за казуса с "Уембли"

Ръководителите на европейския футбол са "уверени", че двубоите от финалната седмица на Евро 2020, на които ще бъде домакин "Уембли", ще се състоят по план. По-рано "Таймс" информира, че УЕФА може да премести полуфиналите и финала от Лондон в Будапеща, ако британското правителство не се съгласи да изключи от задължителното карантиниране ВИП персоните, които от централата са поканили съобразно своите ангажименти. От УЕФА излязоха с изявление по темата, в което се твърди, че има план за действие при извънредна ситуация, но в централата са уверение, че полуфиналите и финалът ще останат на "Уембли".

Трус на Евро 2020: УЕФА заплаши да премести финала в друг град
Трус на Евро 2020: УЕФА заплаши да премести финала в друг град

"Разбираме натиска, под който е поставено правителството, но се надяваме се да постигнем задоволителна развръзка на нашите дискусии по този въпрос. Винаги има план за действие при извънредни ситуации, но сме уверени, че последната седмица от турнира, ще се проведе в Лондон", се чете в становището на УЕФА.

През миналия месец по същата причина пропадна и възможността финалът в Шампионската лига между Челси и Манчестър Сити да бъде преместен на "Уембли".

Още от Футбол свят

Виж всички