Гледай на живо

Очаквайте в 12:00 часа ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Камило Плачи пред Sportal.bg: Искам играчите да играят със сърце и да гледат в една посока

Бившият национален селекционер на България и нов старши треньор на шампиона Хебър (Пазарджик) Камило Плачи даде екскузивно интервю пред Sportal.bg и Sportal TV, в което сподели защо е приел офертата на "тигрите", какво очаква и какви са му личните цели. 64-годишният италиански специалист призна, че обича системите на игра и иска отборът да играе добре в тях, но и в същото време играчите да горят вътре в полето, да играят със сърце и да гледат в една посока. Ето какво още каза Камило Плачи:

Плачи пред Sportal.bg: Вярвам, че България с младите момчета сега, може да постигне нещо голямо🏐
Плачи пред Sportal.bg: Вярвам, че България с младите момчета сега, може да постигне нещо голямо🏐

"Върнах се в България, защото се чувствам много близко със страната като цяло. Имах щастието и възможността да бъде треньор на националния отбор 6 години и имам много хубави спомени от тогава. Когато получих миналата година проблем в Русия и ми казаха, че не мога да стоя повече на студено, получих оферти от Полша, Турция и от Хебър и реших веднага да я приема, защото беше нещо, което много ми хареса", каза Плачи пред Sportal.bg и Sportal TV.

Камило Плачи пред Sportal.bg: за Кристиан Ериксен и нуждата от пълните стадиони
Камило Плачи пред Sportal.bg: за Кристиан Ериксен и нуждата от пълните стадиони

"Първото, което ми хареса е, че бивши състезатели, с които съм работил в националния отбор са в отбора и те ми взъннаха. След това ми хареса ентусиазма на президента на клуба г-н Иванов, а на последно място исках да се върна тук и да работя в клуб като Хебър. Преди да дойда прочетох някои неща за Хебър и гледах някои от мачовете им, включително и срещу Зенит (Санкт Петербург) в Русия, когато играха. Познавам и някои от играчите, с които съм работил в националния отбор. Това е клуб, който има добра организация и мисли за бъдещето. Целите са отборът да стигне до всички финали и разбира се, да ги спечели и така да бъде за напред. А също така и добро представяне в Европа", продължи новият треньор на Хебър.

Камило Плачи пристигна в Пазарджик
Камило Плачи пристигна в Пазарджик

"Обичам системите на игра и искам отборът да играе добре в тях, но и да горят вътре в игрището, да играят със сърце. За това се изисква време и тренировки, позитивно мислене и вяра от всички играчи и всички да гледаме в една цел, в една посока. Трябва всички да работим за доброто на отбора и клуба. На игрището ще се види дали отборът е силен и тази селекция е добра, защото за да се печели трябва да се играе добре, по-добре от другите и да нямаме контузии. Важни са и тези, които останаха и тези, които дойдоха и е важно да се направи един добър микс, за да се представят добре на игрището. Съставът е почти готов, може би липсват няколко играчи на отделни постове, но почти е готов. Но за това президентът на клуба може да даде повече информация. Опитните играчи не печелят мачовете, а помагат да ги спечелиш, но както един състезател на 35 години може да изиграе силен мач, така може и един играч на 20, така че опитът не печели, но помага за това. Личната ми цел, както и тази на клуба, е да спечеля титлата на България", завърши Плачи.

Снимки: Борислав Трошев, Sportal.bg

Още от Волейбол

Виж всички