Плачи пред Sportal.bg: Вярвам, че България с младите момчета сега, може да постигне нещо голямо🏐

Бившият национален селекционер на България и нов старши треньор на шампиона Хебър (Пазарджик) Камило Плачи даде екскузивно интервю пред Sportal.bg и Sportal TV, в което засегна и темата с "лъвовете". 64-годишният италиански специалист сподели, че с оглед сменята на поколенията и подмладяването на отбора е очаквано да има такива резултати в момента, но вярва, че младите момчета сега в тима са добри състезатели и могат да постигнат нещо голямо.

България с 8-а загуба в Лигата на нациите🏐
България с 8-а загуба в Лигата на нациите🏐

"Не съм следил като цяло волейбола в България, откакто бях национален селекционер, но имам някакъв поглед. Това, което видях през последните 4 години в Русия, волейболът е на много високо ниво и сервисът и блокадата са основни елементи. Не мога да отговоря просто на въпроса защо има "спад" на националния отбор. Само мога да кажа, че мое време България беше 4-а на Олимпиада, 4-а на европейско първенство и 2-3 пъти 4-а в Световната лига. Много хора бяха радостни от това, но и много ме питаха защо липсва медал. А сега това 4-о място ми се струва много далече от възможностите на отбора", призна Плачи пред Sportal.bg и Sportal TV.

"Не мога да кажа защо сега отборът играе така и не може да достигне до тези резултати, но знам със сигурност, че след мен имаше двама отлични треньора като Пламен Константинов и Силвано Пранди. Мисля си, че след сменята на поколенията и подмладяването на отбора е очаквано да има такива резултати. Вярвам, че младите момчета сега в отбора са добри състезатели и могат да постигнат нещо голямо. България има най-добрия диагонал в света в лицето на Цветан Соколов", каза още бившият селекционер на България.

Снимки: Борислав Трошев, Sportal.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти