Гарет Саутгейт: Не бива да сме арогантни, топката може и да се изритва

Селекционерът Гарет Саутгейт призова националите на Англия да не бъдат арогантни и да изнасят с високи топки към Хари Кейн, ако пресата на съперника ги принуждава. "Трите лъва" стартираха Евро 2020 с победа с 1:0 срещу Хърватия, но в този мач се видя неразбирателство между Джон Стоунс и Джордан Пикфорд. Защитникът искаше да гради атаките с къси пасове, докато вратарят предпочиташе да изритва топката към нападателя Хари Кейн.

"Според мен просто обсъждаха какво да правят. Даваме им различни опции и действията им зависят от начина, по който съперникът пресира", каза Саутгейт.

"Имаше периоди, в които играехме с дълги топки, а това бе резултат от разговор на почивката. Не искаме да го правим постоянно, но понякога се налага, за да избегнем грешки под преса. В лицето на Хари Кейн имаме нападател, който често печели такива топки.

Не бива да бъдем твърде арогантни. Чудесно е да изнасяш със защитниците и да контролираш топката до халфовата линия, но това е също толкова ефективно, колкото да подадеш на централния нападател и пак да си с притежанието", добави бившият национал на Англия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти