Радойска: Доволна съм от старанието на момичетата

Селекционерът на женския ни отбор по футбол Силвия Радойска коментира загубата на България в първата контрола. Момичетата ни отстъпиха на Босна и Херцеговина с минималното 0:1, но въпреки това Радойска остана доволна от старанието на своите футболистки.

Женският ни национален отбор по футбол отстъпи в първата си контрола
Женският ни национален отбор по футбол отстъпи в първата си контрола

“Доволна съм от старанието на момичетата и смятам, че се вложиха. Всяка една от тях даде максимума за моментното си състояние. На моменти ги надигравахме, на моменти не. Този мач смятам, че момичетата просто бяха в настроение и искаха да покажат най-доброто от себе си. Изключително полезна проверка.

Определено отстъпваме като ръст. В крайна сметка това са ни възможностите, такава ни е нацията. Не смятам обаче, че технически отстъпваме. Справихме се добре с ръстовото предимство, което имаха. Смятам, че добре елиминирахме нападателката им, която е една доста класна футболистка.

Стартирахме с една нова система на игра. За краткото време, което имахме да се подготовим, смятам, че се справиха доста добре момичетата. На Вени днес не и беше денят. Тя е момиче с много качества и очаквам повече от нея и съм сигурна, че тя ще се справи.

27 България - Босна и Херцеговина

Казах и на момичетата, че имаме две проверки и ще дам шанс на всяка една да се представи на отделни постове. Тази, която го изпълнява по най-добрия начин, тя ще бъде титуляр.

Имаме много работа, която трябва да свършим. Момичетата трябва да бъдат подготвени и от клубните си отбори най-вече физически”, заяви Радойска.

Още от БГ Футбол

Виж всички