Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Хърватия - Чехия

Анчелоти: Върнах се у дома, ще дам цялата си енергия за Реал Мадрид

Анчелоти: Върнах се у дома, ще дам цялата си енергия за Реал Мадрид

Новият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази огромната си радост от своето завръщане в клуба, като обеща, че ще даде цялата си енергия, за да може “лос бланкос” да постигнат своите цели.

“Много съм щастлив да се върна тук. Имам фантастични спомени от предишния ми престой, като имахме много успехи през двете години. Много е важно, защото се връщам у дома. Наистина съм развълнуван и ще дам цялата си енергия да помогна на Реал Мадрид да стигне възможно най-високо. Имам отговорност и надежда, като ще работя на върха на възможностите ми. Знаем какви са целите на Реал Мадрид всяка година и ще се опитаме да ги постигнем с целите опит и енергия, които мога да донеса. Толкова съм щастлив да се върна, защото обичам този клуб. Много съм радостен и е трудно да обясня как се чувствам. Мадрид е най-престижният клуб в света и наистина се насладих на двете години, през които бях тук. Имам незабравими спомени от този период.

Трябва да благодаря на Евертън, където бях много щастлив по време на тази година и половина. Атмосферата беше позитивна и хората бяха трудолюбиви. Завръщам се с повече опит, познавам Реал Мадрид много добре, както и самия състав, тъй като срещнах някои от играчите в миналото. Ще се справим добре. Всеки ден трябва да се опитваш да се подобряваш. Имам положителен опит в Германия, Италия и Англия. Всяко ново преживяване те кара да израстваш и се връщам с шест години по-богат опит. Дано това да е добре за Реал Мадрид. Треньорът не може да побеждава сам. Печелившата комбинация от наставник, играч и клуб е пътят до успехите. Мисля, че опитът е много важен, но също така и младостта, защото тя носи много енергия и страст в правенето на неща. Когато бях тук за първи път, четирима футболисти дойдоха от дубъла и този микс от младост и опит ни донесе много успехи в миналото, както и в настоящето.

Искам да окажа подкрепа на всички играчи и да им предложа най-доброто, на което съм способен. Всеки, който работи тук, носи отговорността да тренира и да играе за най-добрия отбор в света. Това е отговорност, която всички ние трябва да поемем. В този клуб се изисква да играем атакуващ, вълнуващ, качествен и интензивен футбол. Начинът на игра си е същият и нищо не се е променило. Помня “Десетата” като огромен успех, защото въпросният сезон беше много добър. Играхме добре във всеки мач, както и в много тежък финал срещу Атлетико Мадрид. Помня перфектно нощта на “Сибелес”, това беше невероятна наслада. Знам, че феновете са заедно с тима и искам да им изпратя посланието, че съм много щастлив да се върна”, коментира Анчелоти пред клубната телевизия. 

Още от Футбол свят

Виж всички