Георги Величков спечели „Снукър Гран при България”

Георги Величков спечели „Снукър Гран при България”

Петкратният шампион на България Георги Величков спечели първото издание на „Снукър Гран при България”, след като победи на финала Виктор Илиев с 5:0 фрейма. Турнирът се организира от Българската снукър федерация с помощта на Bulsatcom и Circle Media. Двамата играха за 11-и път един срещу друг на финал, като последният път победата беше за Виктор, но сега Величков спечели убедително най-големия снукър турнир у нас. Освен това, във втория фрейм Георги си осигури и наградата за най-висок брейк със серия от 73 точки. 

Илиев имаше шанс да обърне мача след почивката, дошла след първите четири фрейма, но не успя да се възползва от него, въпреки че Величков направи няколко грешки във фрейма, включително и два фала. Петият фрейм беше и единственият в хода на мача, който се реши с цветните топки. 

Величков срещу Илиев на финала на “Снукър Гран при България”
Величков срещу Илиев на финала на “Снукър Гран при България”

„Това е най-големият снукър турнир в България и този успех е сред най-големите в кариерата ми – заяви Величков, след като получи купата от президента на Българската снукър федерация Олег Велинов. – Първият фрейм беше много важен, тъй като се получи оспорван и беше важно, че го спечелих. Срещу Виктор мачовете никога не са лесни и съм доволен, че победих без да му дам фрейм. Ако обаче Виктор беше показал и 50 процента от възможностите си, резултатът можеше да е друг.” 

„Георги игра много добре, просто не успях да му се противопоставя – допълни Виктор Илиев. – Той просто не ми даде шанс да играя, в три от фреймовете просто бях зрител. Имах шансове да обърна хода на мача, но не се възползвах от тях. Изобщо не съм доволен от играта си. На почивката ми идваше да си тръгна, но реших да се боря до последно. Днес обаче нямаше как да стане.”

Още от Снукър

Виж всички