Мечтата на един 65-годишен да влезе в световния снукър тур

Мечтата на един 65-годишен да влезе в световния снукър тур

Ветеранът Тони Ноулс отдавна не е в елита на снукъра, но наскоро е разпалил отново състезателния огън в себе си и направи амбициозната закана да си спечели отново място сред професионалистите. 65-годишният майстор на щеката ще опита да направи това през традиционните пресявки на Q-School. Задачата е меко казано трудна, защото около 200 играчи ще се борят за само 14 "златни билета" за световния тур.

Снукърът има нов световен шампион за ветерани
Снукърът има нов световен шампион за ветерани

Ноулс бе една от големите звезди в джентълменския спорт през 80-те години на миналия век, като спечели International Open, Proffesional Players Tournament и Австралийския Мастърс. Той има три класирания на полуфинал на Световното първенство в "Крусибъл", а може би най-бляскавата му победа е с 10:1 в първи кръг над тогавашния актуален шампион Стив Дейвис през 1982 година в "Крусибъл".

"Тренирам повече от когато и да е било през последните 20 години и си възвърнах любовта към играта. Играх добре срещу Джими Уайт на Световното първенство за ветерани и въпреки че загубих с 0:3, не направих много грешки. Адреналинът се завърна в мен, така че започнах да тренирам сериозно и имам реалистичен шанс да стигна до световния тур. Все още имам познанията за играта, нищо че снукърът се е променил в сравнение с моята ера. Виждате, че играч като Марк Селби играе с много контролиран стил, така че познанието е много важно дори в днешно време - затова виждаме толкова възрастни играчи на най-високо ниво.

С по-големия брой мачове ще изчистя грешките и брейк-билдингът ми ще се завърне. Целта ми е да се върна в световния тур и да покажа какво може човек на моите години", каза Ноулс.

Още от Снукър

Виж всички