България U16 на ЕвроВолей 2021 след разгром над Финландия (видео + снимки)🏐

България U16 на ЕвроВолей 2021 след разгром над Финландия (видео + снимки)🏐

Националният волейболен отбор на България за девойки до 16 години се класира за Европейското първенство в Унгария и Словакия през лятото. Момичетата на селейционера Диян Бюклиев, победиха категорично Финландия с 3:0 (25:18, 25:15, 25:17) във втория си мач от предварителна Група В на квалификациите, игран в столичната зала "Христо Ботев".

С това младите "лъвици" записаха втора чиста победа и завършиха като убедителен победител в групата, с което взеха и директна за ЕвроВолей 2021.

Българските волейболистки тръгнаха уверено в първия гейм и дръпнаха с 11:6 след силна серия на Елена Коларова от сервис, включително и два аса. България продължи да диктува играта до 17:11. В този момент Финландия показа, че няма да се предаде толкова лесно и стопи пасива до една точка. Все пак, българките успяха да излязат от затруднението, като отново взеха аванс от четири точки при 22:18. Това пречупи съперника и България спечели гейма с 25:18.

Във втората част финландките оказаха по-сериозна съпротива, но това продължи само до средата на гейма. След това българските момичета отново намериха верния път и поведоха с 20:13, като взеха гейма с разгромна разлика - 25:15. "Суоми" не се отказа да се бори, като играта тръгна точка за точка в третата част до 6:6. След това началният удар пак даде предимство на младите български националки. Те затрудниха максимално посрещането на съперника и поведоха с 10:6. Възходящата линия се запази и България разгроми съперника за крайното 3:0 след 25:17.

Най-полезна за победата на България бе Ива Дудова, с 18 точки, а Елена Коларова добави 9 точки. За Финландия Анна Йохтела завърши с 12 точки.

Снимки: Бончук Андонов за БФВолейбол

Още от Волейбол

Виж всички