В две квалификации Левски и ЦСКА-София ще изберат представителите си за финалите на eFIRST LEAGUE

Квалификациите за представителство на двата най-популярни български отбори Левски и ЦСКА-София във финалната фаза на eFirst League – официалното електронно първенство по футбол на България, ще се проведат на 08 и 09 май и имат начален час 10:00. Двубоите, които ще излъчат последните двама финалисти в елитния турнир на футболния симулатор FIFA 21, ще може да бъдат наблюдавани с придружаващ коментар в Twitch каналите на efirstleague и a1gamingleague.

Българите, които не спират да побеждават
Българите, които не спират да побеждават

Останалите 12 отбора от професионалната Първа лига на България вече имат свои представители във финалите на eFirst League. В последните седмици Петър Камбуров (hkknz) спечели квалификацията на ЦСКА 1948, Младен Георгиев (MG GoalMachine) на Ботев (Пловдив), а FIFA националът Илия Стоянов (IStoyanov10) ще представлява Ботев (Враца). Любопитно е, че в някакъв период от живота си и тримата са тренирали реален футбол.

За определянето на участниците в официалното българско първенство по FIFA 21, които се съревновават за включване в EA SPORTS FIFA 21 GLOBAL SERIES, е планирано провеждането на 14 квалификационни турнира, които приключват с квалификацията на Левски на 09.05. Всяко от състезанията излъчва по един представител за всеки от отборите играещи в професионалната Първа лига. 14-те най-добри играчи и отборите, които представляват, се класират за големия финал на еFirst League, където всеки от тях ще се бори за част от наградния фонд от 3000 лева и две места на европейските плейофни баражи в EA SPORTS FIFA 21. Финалното събитие за излъчване на българските представители в световните серии е насрочено за 15 и 16 май. Всички турнири на територията на България се провеждат онлайн, а участниците в тях трябва да са навършили 16 години.

Още от eSports

Виж всички