Българите, които не спират да побеждават

Българите, които не спират да побеждават

Много специалисти, анализатори и фенове говорят за формата на най-добрия български отбор по Counter-Strike към днешна дата. Съставът на SKADE продължава да прави невероятни неща в електронните спортове, а статистиката, която нашите момчета имат, е нереална.

Тимът се изкачи до 23-о място в света, като регистрира 82% победи в последните три месеца, а още по-впечатляващ е фактът, че геймърите имаха период, в който загубиха само един от общо 35 мача, които са играли в bo3 формат. В този момент те са в серия от пет победи. 

Любимата карта на SKADE е Overpass, където има само две загуби от 28 срещи.

Тази форма донесе и трофея от Elisa Invitational Spring 2021, където българите победиха Nordavind във финала и спечелиха 25,000 долара.

Българи летят към върховете на световния гейминг
Българи летят към върховете на световния гейминг

Какво се промени? Как се стигна до това израстване в тези момчета? 

Въпросите са много, а отговорите изглеждат по-прости. В началото на годината тимът се раздели със своя капитан Теодор "SPELLAN" Николов, а на негово място дойде Георги "SHiPZ" Григоров. Тази промяна не изглеждаше особено логична, защото си тръгва човек, който взима решения, а на негово място идва играч, който не е бил в тази позиция. От организацията взеха трудни решения, като наложиха Алекс "Rainwaker" Петров да води тима. Този план категорично не проработи, а хубавата новина за всички бе, че грешката бе осъзната бързо. 

Капитанът на властелина на Норвегия в Counter-Strike разказва за най-хубавите си моменти и кого смята за извънземен
Капитанът на властелина на Норвегия в Counter-Strike разказва за най-хубавите си моменти и кого смята за извънземен

В ролята на капитан влезе Георги Григоров, който е считан за един от най-талантливите играчи в България. Мнозина очакваха това да е поредната грешка от тима, но това не се случи. Именно тази промяна, както и завръщането в сървъра на Николай "pNshr" Паунин обърнаха нещата в този отбор. Точно тези промени направиха SKADE тази машина за победи, която виждаме към този момент. 

Не трябва да пропускаме и това, че индивидуално наблюдаваме голямо израстване в най-младия отбор в Топ 25 в света. Средната възраст на състава е точно 20 години. Всички тези правилни решения и усърдна работа направиха така, че мнозина да обърнат огромно внимание както на тези момчета, така и на българския Counter-Strike. Бъдещето на SKADE и този състав изглежда светло, а това 23-о място само началото за тях.

Още от eSports

Виж всички