Новак с 3-а поредна победа след нова драма в Moto3

Новак с 3-а поредна победа след нова драма в Moto3

Испанският дебютант в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта Педро Акоста записа своята трета поредна победа след драматичната заключителна обиколка в надпреварата за Гран При на Испания на „Херес“.

Пилотът на Red Bull KTM Ajo бе въвлече в типичната за този клас постоянна размяна на позициите в челото в хода на цялата дистанция, като той направи своя решителен ход в спирането за шестия завой в последния тур. Тогава от трети той успя да си проправи път до първата позиция пред своя съотборник Джауме Масия и Дениз Ончу (Tech 3 KTM). 

До края на състезанието турският пилот, който бе водач в по-голямата част от надпреварата, опита изпреварване във финалната крива, но допусна грешка и падна от своя мотоциклет. Той повлече със себе си Масия и Дарин Биндър (Petronas SRT Honda), което позволи на Романо Фенати (Max Racing Team Husqvarna) и Йереми Алкоба (Gresini Honda) да се качат на почетната стълбичка на втора и трета позиция. Алкоба стигна до подиума, въпреки че трябваше да изтърпи две наказания с преминаване през дългата обиколка заради различни нарушения както този, така и през уикенда за Гран При на Португалия преди две седмици.

В генералното класиране след три победи и едно второ място в първите четири старта за сезона, водач с актив от 95 точки е Акоста, следван от Николо Антонели (Esponsorama KTM), който днес остана осми, с 44 и четвъртият от „Херес“ Андреа Миньо (Snipers Honda) с 42. 

Следващият старт от сезон 2021 в клас Moto3 ще бъде след две седмици за Гран При на Франция на пистата „Льо Ман“.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички