Капитанът на властелина на Норвегия в Counter-Strike разказва за най-хубавите си моменти и кого смята за извънземен

Капитанът на властелина на Норвегия в Counter-Strike разказва за най-хубавите си моменти и кого смята за извънземен

Капитанът на норвежкия отбор SKADE Теодор "SPELLAN" Николов е поредният голям Counter-Strike играч, който говори пред Sportal.bg. Лидерът на тима разказа изключително интересни неща за престоя му в Windigo, както и за случващото се в новия му клуб. Той обърна и специално внимание на Цветелин "CeRq" Димитров, който е най-добрият български играч към този момент.

- Здравей, ти си капитан на SKАDE. Отборът е съставен само от българи, но организацията е норвежка. Разкажи ни нещо за организацията?
- Здравейте! Сега играем за норвежката организация SKADE, за която мога да кажа само позитивни неща. Всички хора там ни подкрепят и в добри, и в лоши моменти. Те са професионалисти и се грижат за нас. Фокусирани сме само в играта и прогреса ни.

- Бил си в доста тимове, това ли е най-добрия отбор, с който си работил?
- Към този момент това не е най-добрият, в който съм играл. Имали сме доста големи успехи с бившите ми тимове - Windigo и Epsilon, но трябва да признаем, че отборът ни сега е много млад и има огромен потенциал, което ми дава много вяра, че ще се развием на много високо ниво. Надявам се скоро това да е най-добрият отбор, в който съм играл. Всичките ми съотборници са млади и талантливи, както и жадни за победа. Не се съмнявам в успеха. Трябва да кажа, че организацията обаче е най-професионалната и коректна, за която съм играл.

- Заговорихме се за бившите ти отбори, разкажи ми повече за това време. Кой е най-хубавият ти момент в кариерата?
- Хубавите моменти са адски много и съм благодарен. Най-щастлив бях, когато с Windigo успяхме да се класираме за ESL Pro League. Тогава обаче съотборниците ми забиха нож в гърба и така не участвах в тази лига, но съм го забравил този момент. С Espilon също имахме силни епизоди. Победата над легендите от G2 и след това над GamerLegion. Имахме силни моменти, но FaZe взе broky, а BIG подписа с k1to и без тях нещата не се получиха.

- Нека се върнем към SKADE! Какви са целите пред теб и отбора за 2020 година?
- Ние сме нов и не толкова опитен отбор. Целта е да участваме във всяка квалификация за големи турнири по цял свят. Класирахме се за един голям, но не ни дадоха визи за САЩ и не пътувахме. Ако направим добро представяне на сериозен LAN турнир, ще се издигнем в ранглистата, целта ни е топ 20, за да получаваме директни покани.

- Връщам те към българската сцена. Кой е най-добрият ни играч?
- В България има много талантливи и добри играчи, но за мен няма друг отговор освен моя приятел - Цветелин "CeRq" Димитров.
- Какво го отличава от останалите геймъри?
- Познавам го от първия му отбор, в който бяхме заедно и още тогава се видя, че има изключителен талант. Още тогава му казвах, че ще е сред най-добрите снайперисти в света, но той не вярваше. Истината е, че той се труди много и е умно момче. Това, което му помогна, бе фактът, че го викнаха в отбор, с който още в началото започнаха да участват на големи турнири с много опитни играчи. CeRq има извънземни реакции! Само той и легендата s1mple притежават такава скорост. Той вече натрупа много опит и самочувствие. Виждате, че poizon също е тръгнал по неговите стъпки, надявам се и той да успее.

- Как виждаш българската гейминг сцена, какво трябва да се промени, за да започнем да настигаме най-големите?
- В България не се опитваме да развиваме гейминга. Нито имаме организации, които да спонсорират, нито имаме адекватни и редовни турнири, както в повечето държави. Наскоро от ESL обявиха, че всеки победител от регионалните шампионати се класира автоматично за голям турнир, а какво стана с нашето регионално първенство? Закриха го! Докато не се намерят спонсори и не се стартират сериозни турнири, които да развиват гейминга у нас, няма как да стане. Жалко е, защото имаме прекалено много класни състезатели, а това е до голяма степен бъдещето.

Снимки: hltv.org

Още от eSports

Виж всички