Кайрън Уилсън води на Шон Мърфи след две полуфинални сесии в "Крусибъл"

Кайрън Уилсън води на Шон Мърфи след две полуфинални сесии в "Крусибъл"

Кайрън Уилсън води с 10:6 на Шон Мърфи след две сесии от полуфиналния им дуел в Световното първенство по #snooker. Воина преследва класиране за последната фаза за втора поредна година, след като миналата отстъпи на Рони О'Съливан, докато за Магьосника това е първо участие на полуфиналите от 2015-а, когато впоследствие загуби битката за титлата от Стюърт Бингам.

Програма на полуфиналите в “Крусибъл”
Програма на полуфиналите в “Крусибъл”

Естествено, Мърфи е шампион от 2005 година и има още два загубени финала, докато Уилсън още мечтае да грабне най-ценния трофей в джентълменския спорт.

Кайрън се представи на много високо ниво в първата сесия и поведе заслужено с 6:2, като реализира брейкове от 110, 72, 127, 121 и 70, макар при последната поредица всъщност да не спечели фрейма моментално. Той без да иска вкара и жълтата за финал, като след това Мърфи сякаш щеше да открадне партията, но пропусна лесна червена в средата и трябваше да се предаде.

Във втората сесия Воина можеше да съжалява, че не изгради по-добра преднина от 10:6, защото направи няколко важни пропуска. При 7:2 той подари на съперника си цели 53 точки от фаулове, защото беше поставен под сложен снукър зад синята. Все пак той впоследствие поведе с 10:4 чрез сенчъри брейк от 131 точки - 97-мият в турнира до момента.

Уилсън имаше шансове да спечели и следващите два фрейма, но не го направи и Мърфи запази шансовете си да преследва обрат при 10:6.

Още от Снукър

Виж всички