Гледай на живо

ЕВРО 2020: Турция - Уелс

Нийл Робъртсън отново се провали преди полуфиналите в "Крусибъл"

Нийл Робъртсън отново се провали преди полуфиналите в "Крусибъл"

Победителят в двата най-силни ранкинг турнира преди Световното първенство по снукър Нийл Робъртсън за пореден път не можа да оправдае статута си на фаворит в "Крусибъл" и отпадна на четвъртфиналите след ужасна трета сесия и поражение с 8:13 от миналогодишния финалист Кайрън Уилсън.

Робъртсън и Уилсън приключват спора помежду си за 1/2-финалите в "Крусибъл"
Робъртсън и Уилсън приключват спора помежду си за 1/2-финалите в "Крусибъл"

Двамата започнаха заключителния сегмент при равенство 8:8, но комбинация от лош късмет и твърде ниска успеавемост при опитите за вкарване на Гръмотевицата от Австралия му попречиха да бъде конкурентен на блестящия Уилсън. В един момент Воина изоставаше с 2:5, но не само се пребори за равенство преди последната сесия, ами и наказа всички неточности на по-титулования си съперник, за да се класира за трети път в последните четири години на полуфиналите в шефилдския "театър на мечтите".

Нийл Робъртсън: Няма да се вманиачавам със световната титла
Нийл Робъртсън: Няма да се вманиачавам със световната титла

Робъртсън регистрира само 63% успеваемост при ударите за вкарване, което е твърде малко в сравнение с противника му (95%), особено при положение че говорим за един от най-изящните брейк-билдъри в модерната история на джентълменския спорт. В допълнение той нямаше никакъв късмет в два фрейма от днешната сесия, които можеше да се развият в негова полза и да избегнат такъв изненадващ резултат.

При опит за вкарване на розова с кенън той вкара червена и остави удобна маса на Уилсън, а в 19-ата партия Воина сгреши по жълта, но имаше щастието да види как кюболът се залепя за червена и не позволява на Робъртсън да се развихри сред добре разположението 1-точкови топки.

След интервала Гръмотевицата от Австралия знаеше, че не трябва да губи нито фрейм повече, но сбърка откриващия си дълъг удар по червена и остави чудесна маса на Уилсън, който не беше в настроение за грешки. Заслужена победа за миналогодишния финалист, макар и крайният резултат да е изненадващо убедителен в негова полза.

Робъртсън спечели Шампионата на Обединеното кралство и Шампионата на тура, пристигайки в "Крусибъл" като топ фаворит за пореден път, но отново не стигна до полуфиналите. От 2010-а насам, когато спечели единствената си световна титла, той само през 2014-а е успявал да стигне до момента, в който шефилдският театър е с една маса.

Кайрън Уилсън ще се изправи срещу победителя от двубоя Джъд Тръмп - Шон Мърфи, които са 4:4 след първата им сесия.

Още от Снукър

Виж всички