Президентът на Фиорентина: Основателите на Суперлигата се отнесоха неуважително към всички

Президентът на Фиорентина: Основателите на Суперлигата се отнесоха неуважително към всички

Президентът на Фиорентина Роко Комисо бе поредният футболен човек, който се противопостави на идеята за създаване на европейска Суперлига. Макар да е американец, той не одобрява подобни затворени лиги. Освен това той разкритикува основателите на новия турнир, че са се отнесли неуважително към всички останали.

"Преди три години избягах от Америка, защото харесвам футболът тук. Обичам да моемам рискове, не както е в САЩ. Не ми харесват затворените лиги, каквито са в Америка. Ужасна идея е това да се въведе и тук. В подобна ситуация ценностите и принципите на меритокрацията спират да съществуват. 12-те основатели на Суперлигата се отнесоха неуважително. Аз дойдох тук и уважавам италианските и европейските правила и футболната система. Не ми се иска изведнъж всичко да се промени, това не би било добре за феновете на Фиорентина", заяви Комисо.

Все още няма официално решение, че Суперлигата пропада, но към този момент нещата са в застой, след като повечето основатели бързо се отказаха от тази идея, само 48 часа след официалното обявяване.

"Досега не бях виждал проект да бъде обявен и след това оттеглен след само два дни. Защо нямаше консултации с феновете? Защо нямаше прозрачност, след като се предполага, че сме сътрудници в Серия "А"? Тези 12 отбора имаха приходи от почти 600 милиона евро преди COVID, което е 6-7 пъти повече от нас. Не им ли е достатъчно?", пита се още американецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти