Президентът на Хебър Александър Иванов: Хората в Пазарджик живеят с волейбола (видео)

Дни след спечелването на шампионската титла в Суперлигата, президентът на ВК Хебър Александър Иванов даде интервю, в което говори за постигнатия успех, цялостната работа в клуба и значимостта на волейбола в Пазарджик.

"Може да се каже, че тази титла е изстрадана. Имахме доста и различни трудности през сезона. Нещо, което се превърна в акцент, беше честата смяна на треньорите. Не знам хората дали си дават сметка, че това са много тежки решения за един клуб. И винаги са крайни. Съответно, когато нещо не се получава, виновно е ръковоствто, но когато се получава, всичко друго остава на заден план. Всички ние в Хебър сме се оформили като един екип, който гони целта си докрай. Това важи от човека, който наглася температурата в залата до състезателя, който забива последната точка в мача.

Първо в Sportal.bg: Хебър атакува групите в Шампионската лига с още по-силен отбор 🏐
Първо в Sportal.bg: Хебър атакува групите в Шампионската лига с още по-силен отбор 🏐

Радвам се, че тази година постигнахме титлата, защото по едно време хората малко ни подценяваха и не очакваха това да се случи. Но пък за момчетата бе допълнителен стимул да се докажат на най-високо ниво. Тази година ни се случиха неща, които на никого не пожелавам. Но в крайна сметка въпреки всичко, важното е, че накрая завоювахме историческа титла за нашия клуб.

7 Пресконференция на волейболистите на Хебър

Посрещането, които имаше за волейболистите в Пазарджик е показателно какво значи титлата за града. По време на пандемия, в сезон, в който хората забравиха какво е да гредат волейбол на живо и загубиха навика да са в залата, да съберем над 600 човека на площада, където се получи истински празник, това е признак за постигнатото и знак от страна на цялата общественост. Индикация, че хората в Пазарджик живеят с волейбола. Той се превръща във водещ спорт за града.

Може да се каже, че сезонът е успешен, но пък винаги може и повече. През миналия шампионат спечелихме Суперкупата и Купа България, но ни бе отнета възможността да се борим за титлата. Този сезон стартирахме с голямата кошница, но не можахме да я напълним. Но пък има някаква закономерност в тези неща. Може би тези неуспехи ни помогнаха към решителната стъпка, както и да вземем решенията, които да ни донесат това, което ни липсваше във витрината. Имаме всичко в България, въпросът сега е какво ще следва от тук нататък за Хебър в Европа.

Изцяло нов отбор за Шампионска лига няма да правим. По-скоро ще го актуализираме. Но не съм аз човекът, който ще говори по този въпрос, защото политиката на Хебър винаги е била старши-треньорът да си избира състезателите, с които ще работи, и на които ще разчита. Каквото зависи от нас, като ръководство ще го направим. Най-важното е, че имаме подкрепата на кмета Тодор Попов и Община Пазарджик. Съчувствам на колеги от други клубове, които нямат такава подкрепа. Всички го знаем, но рядко го казваме и тук е мястото да благодаря на Кмет и Община. Защото това не са едни пари в чувал, които някой да раздава. Бюджетирането е тежка работа. Няшият клуб е само една частица от всечко, което се случва в града.

Трябва да сме наясно с реалностите в страната. Със сигурност за Шампионска лига не можем да направим бюджет като на европейските грандове, но ще се постараем да направим нещо добро в съществуващите условия. Сигурен съм, че с правилна работа можем да постигнем някакъв значим успех в Европа.

7 Пресконференция на волейболистите на Хебър

Очаква ни доста работа. Надявам се след години да сме изградили наистина стабилен и устойчив проект, който да дава не само успехи и радост на феновете, а и от ВК Хебър да излизат състезатели на България. Надявам се след време за Пазарджик да се говори само с позитиви.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички