Александър Попов: Разумът води към партньорство между ЦСКА и Хебър (видео)

Дни след като изведе волейболистите на Хебър до шампионска титла в Суперлигата за сезон 2020/2021, старши-треньорът Александър Попов даде специално интервю, в което говори за пътя до златото, евентуалното си оставане в Хебър за следващия сезон, проблемите на ЦСКА и още други теми в българския волейбол.

Първо в Sportal.bg: Хебър атакува групите в Шампионската лига с още по-силен отбор 🏐
Първо в Sportal.bg: Хебър атакува групите в Шампионската лига с още по-силен отбор 🏐

"Чисто спортно след този успех чувствам удовлетворение. Титлата с Хебър може да се определи като една добре свършена работа, въпреки условието, че за двадесет дни работа, не мога да имам прекалено самочувствие.

Хебър (Пазарджик) с историческа титла във волейбола (видео + галерия)
Хебър (Пазарджик) с историческа титла във волейбола (видео + галерия)

Това че ЦСКА не е успял да спечели в последните 10 години шампионска титла, в личен пран в никакъв случай не ме кара да бъда песимист. Всеки божи ден в ЦСКА се прави, това, което и в другите клубове, даже и по-добре. В този период, отборът на ЦСКА изкачи значителни върхове, дори повече от шампионска титла на този или онзи тим. С трудностите, които се бори ЦСКА никой друг не може да се пребори. Чакането е дълго, в смисъл, че е трудно, но в никакъв случай не трябва да се спекулира по този въпрос от нашите конкуренти, защото при първите възможности, които „червеният“ клуб е имал, ги е оправдавал. Затова трябва да се мисли и действа по правилния начин.

В интерес на истината ръководството на Хебър, както и всички, свързани с организационния процес, правят това по възможно най-добрия начин. Даже направих сравнение, че организацията на Хебър ми напомня същата на ЦСКА преди тридесет години, когато има само една цел. Тя се преследва докрай с всички средства и се активизира огромно количество енергия за нейното реализиране. Но това е есенцията на спорта - да инвестираш в правилния начин, да имаш правилна политика, да се трудиш, да желаеш и разбира се накрая да се радваш на успеха си. Затова браво на ВК Хебър, те го правят.

Да, може да се каже, че приемането на поста старши-треньор на Хебър бе един знак към армейската общност. Ние обясняваме много дълго време в каква ситуация сме и как практически нямаме вина за това. Опитвам се да покажа защо се случва, какви са методите за справяне и дай Боже да има чуваемост. Те да бъдат решени, защото никой няма изгода

от фалиране на клубове, особено що се касае за един от най-големите клубове, какъвто е ЦСКА.

Участието в Шампионска лига за мен не е основен аргумент дали ще приема поста старши-треньор на Хебър или не за следващия сезон. Хората от Хебър са толерантни, не са ми поставяли срокове и аз ги уважавам.

Евентуално партньорско на Хебър и ЦСКА? Разумът води натам. Но не винаги разумът е най-важен. Има и чувства. За краткото време, за което бях в Пазарджик, не бяха само цветя и рози. Но усетих професионализъм, доброто отношение на всички в града. Така че, ако се достигне до там, ще отида в Пазарджик открито и със съзнание, че можем да успеем и нещо може да се случи."

BGvolleyball.com

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти