Президентът на БФАкробатика: Световната купа е изключително важно събитие за нас

Президентът на БФАкробатика: Световната купа е изключително важно събитие за нас

Най-добрите състезатели по спортна акробатика са заявили участие в Световната купа за мъже и жени, която ще се проведе в София от 23 до 25 април. Това е първото голямо състезание в този спорт след прекъсването от повече от година заради пандемията от коронавирус. 

"Това е изключително важно събитие за българската и световната акробатика. Всички чакаме с нетърпение да се върне нормалния ритъм на надпреварите в спорта и София сега е призвана да направи този първи голям тест в нашия спорт. Благодаря на Столична община, Фондация "София - европейска столица на спорта" и спортното министерство за помощта и партньорството. Вярвам, че нашите представители ще покажат най-доброто на което са способни. Българската акробатика записа изключителни успехи в последните няколко години и се надявам тази тенденция да продължи," заяви на среща с медиите Владимир Колев, президент на БФ Акробатика. 

"Българските акробати бяха едни от малкото, които можеха да тренират в последно време в условията на здравната криза. Сега вече се възвръща лека-полека и състезателният ритъм. Имаме много силни заявки за участие в София, но ковид-тестовете спират в последния момент представители на отделни държави. Убеден съм, че този уикенд ще сме свидетели на много силно състезание. За жалост, недопускането на публика ще даде отражение, отделно България има толкова много световни и европейски шампиони и медалисти, които искахме да са в залата, но здравната обстановка не позволява," каза генералният секретар на федерацията Недко Костадинов. 

Изпълнителният директор на "София - европейска столица на спорта" Дамян Диков говори за партньорството с БФ акробатика и атрактивните участия и демонстрации на състезатели от тази федерация в много популярните градските спортни празници и ърбан фестивали, организирани от Столична община. Световната купа в София ще бъде открита с церемония в петък от 16.00 часа в зала "Асикс Арена". Финалите са предвидени в неделния следобед между 16.30 и 19.30 часа.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти