Ще са завърне ли Матей Казийски в Тренто? Всичко зависи от Рикардо Лукарели

Ще са завърне ли Матей Казийски в Тренто? Всичко зависи от Рикардо Лукарели

Ребусът с бразилския национал Рикардо Лукарели продължава да привлича вниманието на всички в Италия. Отборът на Итас Трентино (Тренто), който има договор с олимпийския шампион от Рио 2016  за още една година, вече подписа с Даниеле Лавия (нидерландецът с италиански паспорт Дик Коой напуска) и почти си осигури завръщането на Матей Казийски, пише известният колумнист Джан Лука Пазини в блога си.

Проблемът обаче идва от контракта на бразилеца, който иска да изпълни договора си с клуба. Предстои двете страни да се разберат за разтрогването на контракта, от което зависи и привличането на Матей Казийски, който има предварителен договор с Блуенерджигаз Сейлс (Пиаченца), но би се отказал от няколко хиляди евро, за да може да играе у дома си в Тренто. 

Матей Казийски със 17 точки, Верона взе само гейм на Модена в плейофите за 5-о място в Италия (видео + снимки)
Матей Казийски със 17 точки, Верона взе само гейм на Модена в плейофите за 5-о място в Италия (видео + снимки)

В случай, че не се стигне до разбирателство между Лукарели и Тренто, то завръщане на Казийски едва ли ще се осъществи. 

9 Матей Казийски и Верона с втора загуба в плейофите за 5-о място

Към Лукарели интерес има от Кучине Лубе (Чивитанова) и ако се стигне до неговото преминаване в италианския клуб, то това означава че Камил Рахлицки ще напусне отбора, а също така и Италия, имайки предвид, че Георг Гроцер вече се е разбрал с Монца. 

17 Равена не можа да спре Тренто, Алекс Грозданов със 7 точки

Още преди седмици Казийски постигна разбирателство с ръководството на Тренто. Желанието на българина да се завърне в отбора е продиктувано от това, че семейството му е в Тренто. Според журналиста Джан Лука Пазини Казийски е отказал по-добро предложение от финансова гледна точка, за да бъде близо до семейството си.

Още от Волейбол

Виж всички