Конте: Естетиката е нещо хубаво, но Скудетото е прекалено важно

Наставникът на Интер Антонио Конте призна, че в момента е по-важно отборът да постига добри резултати, отколкото да играе красиво. Това той заяви след домакинската победа с 2:1 над Сасуоло.

“В средата на кампанията трябваше да направим следващата крачка, ако искахме наистина да играем важна роля през сезона и да се борим за Скудетото. Налагаше се да станем по-решителни, по-фокусирани във всяка ситуация и по-устойчиви. Можем да имаме мачове като днешния, в които да излизаме без напрежение и да вкарваме по пет-шест гола, ако сме по-ефективни. Сасуоло се бореха докрай, въпреки че вкараха едва когато Милан Шкриняр напусна терена. Поздравявам ги, тъй като дойдоха тук, за да практикуват своята игра и това представяне показва колко сме израснали. С това отношение още щяхме да сме в Шампионската лига.

Пестелив Интер сложи край на негативната серия срещу Сасуоло (видео)
Пестелив Интер сложи край на негативната серия срещу Сасуоло (видео)

Естетиката е хубаво нещо, но Скудетото е твърде важно. В ШЛ практикувахме красив футбол, но всички говореха за това как отпаднахме. Така че сега трябва да се фокусираме върху резултатите. Опитваме се да пресираме високо без да допускаме прекалено много рискове, за да извлечем максимума от играчи като Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартинес и Ашраф Хакими, които могат да наранят опонентите с рейдове в празни пространства. Можете да видите свършената от Лукаку работа, а не забравям, когато хората го определяха за надценен. Веднага казах, че с неговия потенциал той може да направи необикновени неща тук.

Най-доброто на нашите нападатели е, че всички те са готови да вършат мръсната работа. Кристиан Ериксен също израсна. Всички знаем колко трудно му беше да се адаптира към много тактическо първенство като Серия “А”. Той е способен на много повече, но ние разчитаме на него. Не, борбата за титлата не е приключил. Остават твърде много мачове, като всяка победа е с цената на 6 точки. Печелейки, ние поставяме под напрежение останалите и можем да видим удовлетворението и усилията в очите на всички ни след всяка една победа. Искаме да направим нещо прекрасно за клуб, който не е печелил 10 години. Би било чудесно да свалим от пиедестала тези, които побеждаваха нон стоп девет години. От сега нататък ще има напрежение. Сякаш топката натежава все повече в краката ни. Може би дори повече в сравнение с отборите, които вече нямат същите цели”, коментира Конте след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички