В Германия: Унижение, всичко свърши за Йоги

В Германия: Унижение, всичко свърши за Йоги

Поражението с 1:2 от Северна Македония, което допусна Германия в сряда вечер в Дуисбург в световните квалификации, бе посрещнато на нож от медиите в Бундесрепубликата и те засипаха с критики старши треньора Йоахим Льов и играчите от националния отбор. Шокиращата загуба от малката балканска страна, която не може да се похвали с никакви футболни традиции, порази спортната общественост в Германия само два месеца и половина преди началото на европейското първенство. 
 

"Всичко свърши за Йоги”, написа най-четеният вестник в Германия "Билд" след снощния мач и призова за оставката на националния селекционер. Специализираното издание "Кикер" също не спести критики и определи поражението като истинско унижение. "Напълно разочаровани сме от представянето и от резултата", каза Льов след срещата и призна, че отборът му е изглеждал уморен, без никаква енергия и е допуснал страшно много грешки в атака. 

Преди ни бяха "клиенти", сега бият Германия
Преди ни бяха "клиенти", сега бият Германия

Льов вече обяви, че ще напусне поста на селекцинер, който заема вече 15 години, след края на европейските финали, на които Мюнхен е съдомакин, но предстоящите мачове с колоси като световния шампион Франция и европейския Португалия не дават поводи за особен оптимизъм у германските фенове. В медиите отново се чуха гласове за връщането в отбора на ветераните Матс Хумелс и Томас Мюлер, които трябва да запълнят явните дупки в защита и атака. "Не мога да отговоря на този въпрос (за връщането на Хумелс и Мюлер - б.р.) на базата на един мач", заяви Льов. 

За Германия поражението от Северна Македония е едва третото в световни квалификации от 1934 година насам. Македонците обаче по никакъв начин не могат да се сравняват с другите две страни, печелили на германска земя - Португалия през 1985 година и Англия през 2001 година, тъй като едва тази година ще направят дебюта си на голям футболен форум.

Още от Футбол свят

Виж всички