Гледай на живо

Евро 2020: Нидерландия - Украйна 2:2

Луис Енрике обясни защо не пусна Рамос в игра

Луис Енрике обясни защо не пусна Рамос в игра

Селекционерът на Испания Луис Енрике разкри, че решението му да остави капитана Серхио Рамос на пейката за целия мач при победата с 2:1 при визитата на Грузия не се дължи на контузия на играча, а на техническо решение.

Испания изтръгна победа срещу Грузия в последните минути (видео)
Испания изтръгна победа срещу Грузия в последните минути (видео)

“Серхио е в перфектно състояние, като отсъствието му беше техническо решение. Знам, че какво и да направя, това ще създаде полемика - дали той ще играе пет минути, цял мач или ще остане на пейката. Вече съм свикнал, нищо не ме изненадва. Подготвен съм за такъв дебат. Попадението на Дани Олмо? Шутът му беше добър и топката придоби ефект. Окуражавахме го да стреля, той го направи и отбеляза гол. Това е начин да преодолееш защитата, като стреляш извън наказателното поле.

Такъв ще бъде филмът и срещу Косово. Когато един отбор се затваря отзад, той предизивква подобни ситуации. Ние не бяхме с толкова ясна мисъл както обикновено. Направихме седем промени, а феновете по трибуните изиграха своята роля в полза на опонента. Заслужено спечелихме. Ако не е така, не ми пука. Всеки мач ще ни бъде труден. Грузия се защитаваха много добре. Помогна им и теренът, тъй като топката подскачаше като заек, но това не е оправдание за нас. Искам да отлича крилото на Рубин (Хвича Кварацхелия - б.р.). Те се възползваха от прехода в играта. Търсехме обрата и се опитвахме да го постигнем чрез игра и кураж, като накрая успяхме да го сторим”, коментира Енрике след края на срещата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти