Хигинс: Победих най-великия за всички времена, дано запазя нивото за "Крусибъл"

Хигинс: Победих най-великия за всички времена, дано запазя нивото за "Крусибъл"
Хигинс размаза и О'Съливан и заслужено триумфира в "Шампионата на играчите"
Хигинс размаза и О'Съливан и заслужено триумфира в "Шампионата на играчите"
Рони О'Съливан и Джон Хигинс се засипаха с комлименти един-другиго след края на финала им в "Шампионата на играчите", в който Вълшебника от Уишоу постигна категоричен успех с 10:3 и спечели 31-ва ранкинг титла в кариерата си.
"Джон беше невероятен през цялата седмица. Селби му взе само 7 точки, а днес той вкарваше по много и беше много солиден. Знаех, че трябва да играя много добре, за да имам шансове и може би прекалих с напрежението върху себе си. Срещу някой като Джон понякога няма какво да направиш, просто си стоиш в стола и знаеш, че ще свърши по-бързо.

Надявам се някой ден да спечеля финал, но не съм прекалено негативен, защото има 126 играчи, които биха си сменили мястото с мен. Радвам се много за Джон и семейството му, защото такава доминация не се вижда всеки ден", каза Рони.

"Това беше най-добрата ми седмица. Печелил съм световни титли и други турнири, но такава седмица срещу съперници от такъв калибър никога не съм имал. Побеждавал съм с биткаджийски фреймове и с психика, но сега бях като Рони през цялата седмица. Стандартът на топ играчите е много висок, може и да печелиш срещу 80% от останалите, но срещу топ играчите да играя така е наистина много задоволяващо. Не бях виждал трофей от няколко години и се радвам, че спечелих.

Израстнал съм с Рони и винаги съм казвал, че е най-великият в историята, така че се радвам, че сега победих най-добрия играч. Мислех си, че ще имам 4-5 седмици почивка преди "Крусибъл", но сега се класирах за "Шампионата на тура", така че няма да е точно така. Надявам се да не загубя много от нивото си в оставащите дни и да се представя на ниво на Световното", каза Хигинс.

Още от Снукър

Виж всички